Fordonet på bilden har inget med artikelinnehållet att göra.

Förväxling när död chaufför skulle skickas hem

Ett svenskt bårhus skickade fel kropp till Litauen. I Litauen lägger man skulden på transportfirman.

I The Associated Press, den 14 september, läser vi hur en sörjande familj i Litauen fick ytterligare en börda att bära genom den chock som infann sig när kistan som skickats från Sverige, och som skulle innehålla deras avlidna släkting, anlände.

Istället för den 41-årige lastbilsföraren som man väntat sig, fann familjen en helt okänd kropp av en polsk man som bredvid sig hade två plastförpackade pass. Passen tillhörde dock deras döde släkting

På det Litauiska utrikesministeriet, säger man på onsdagen till Associated Press, att det svenska bårhuset har medgett att man blandat ihop kropparna, men anser det är transportföretagets fel som inte försåg dem med ett foto av den nyligen avlidne litauern.

Ministeriets taleskvinna Rasa Jakilaitiene säger att den polske mannens kropp nu skickats tillbaka till Sverige och att kvarlevorna från den Litauiske mannen, ska anlända hem senare under veckan.

Proffs har talat med utrikesministeriet i Litauen för att få mer detaljer kring ärendet, men några svar kan de inte ge då informationen i detta fall, anses som alltför känsligt. 

Om artikeln

Publicerad: 2016-09-16 10:59
Kategori: Nyheter
Taggar: Dödsfall Litauen Sverige