Åkeriet har betalat – och bilen har ny bromsskiva

I Eskilstuna klampades i fredags ett helpolskt ekipage för såväl för många cabotageresor som sprucken bromsskiva. Polisen och bilinspektören släppte inte ärendet och idag är det klappat och klart.

Den var på väg att göra sin sjunde cabotagetransport, vilken troligtvis inte skulle bli den sista då resan skulle fortsätta lpångt norrut i Sverige. Bromsskivan fram, var mycket illa medfaren. Åkeriet körde för DSV i Umeå, dock ej med avtal med DSV.

Läs även: Klampades för sprucken bromsskiva och olaga cabotage

Den polske åkaren begav sig till Sverige för att hantera situationen och snart kom tips om att det igår var aktivitet runt fordonet och att polisen var på plats.

Bilinspektör Patrik Zetterberg, som även var den som stoppat ekipaget, bekräftade igår att de fanns på plats och att bromsskivan höll på att bytas.
– Den var i mycket dåligt skick, berättar han. Den hade fyra allvarliga sprickor som när som helst vid häftig inbromsning, kunnat spräcka skivan helt.

Efter många kontakter, bland annat med Polska konsulatet, hade åkeriet fått samtliga betalningsuppgifter för att kunna sätta in förskottet på sanktionsavgiften om 40 000 kronor.

Pengarna skulle enligt uppgift, vara på väg, men i och med att fordonet stått klampat i över 24 timmar och de tekniska bristerna nu åtgärdats, kunde man dock inte längre hålla kvar det.

Hur det går med lasten som finns i trailern som skulle vidare norrut, vet man inte.
– Vi har gjort klart för åkeriet att ekipaget ska rätt ut ur Sverige, direkt, utan last, för att bland annat besiktigas i Polen, säger Patrik Zetterberg.

Om ekipaget skulle styra vidare upp till Umeå, har åkeriet fått besked om att det då blir fråga om ytterligare 40 000 kronor.

Idag kunde Zetterberg glädjande konstatera att kl. 14.00 hade de 40 000 kronorna kommit in på kontot. 

Om artikeln

Publicerad: 2016-06-23 15:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Bilinspektör Eskilstuna Klampning Olaga cabotage Trafikpolisen