I väntan på att betalningen ska registreras på statens konto. Transportörer som kör olaga cabotage kommer även framöver att få betala in ett förskott om 40 000 kronor.

40 000 för olaga cabotage – inte för mycket

Ett avgörande från EU-kommissionen har kommit rörande Sveriges höjda sanktionsavgifter för cabotageöverträdelser, låter man meddela från infrastrukturminister Anna Johanssons kontor.

Kommissionen meddelade 2015 att man ville titta närmare på om summan på 40 000 kronor för överträdelser, var oproportionerlig.

Näringsdepartementet besvarade ett antal frågor från kommissionen om detta i augusti 2015.
– Nu har vi fått besked om att man inte ämnar gå vidare med ärendet vilket förstås är väldigt positivt för Sverige och för regeringens arbete för schyssta villkor och sund konkurrens i åkeribranschen, säger Elin Tibell, pressekreterare hos infrastrukturminister Anna Johansson.

Den officiella statistiken från Transportstyrelsen visar att det i år, fram till och med den siste april, har kommit in 19 cabotageärenden till myndigheten. Den som följer Proffs rapportering vet att det under maj månad har blivit ytterligare några.

Om artikeln

Publicerad: 2016-06-01 14:30
Kategori: Nyheter
Taggar: EU Olaga cabotage Sanktionsavgifter