Samtekaffären på väg att ”landa”?

Runt Samtek AB:s konkurs, har flera företag figurerat. Samtliga ägs av Per G Nordin. Övergången har varit spretig och informationsflödet dragit åt olika håll. Nu verkar man ha landat.

Per G Nordin äger Karlsviken Holding AB som först köpte Samtek AB, men återlämnade det omgående. Efter konkursen köps Samtek av Cadexa AB som också ägs av Nordin och kommunen skriver avtal med dem för upphämtningsområdet i norra Norrtälje.

Proffs har flera gånger talat med Henrik Lilliehöök på kommunen som har lagt ner arbete på ärendet. Slutresultatet har blivit, enligt Transportstyrelsens uppgifter av idag, att Samtek Industri AB, även det ägt av Nordin, har tagit över fordon från Samtek AB som lagts in på de femton trafiktillstånd Samtek Industri har.
– Samtliga anställda från Samtek har nyanställts i Samtek Industri och bilarna ligger också på företagets trafiktillstånd, säger Lilliehöök. Anställningsavtalen är också på plats, men det finns några få som varit sjukskrivna eller på ledighet, som inte hunnit skriva på ännu.

Och var har kommunens avtal för driften landat?
– Kommunen har avtal med Cadexa AB som i sin tur har Samtek Industri som underentreprenör, vilket vi har godkänt, och att förarna nyanställts där, avslutar Henrik Lilliehöök på Norrtälje kommun.

Läs även:

Frågetecken omgärdar kommunal upphandling

Samtek lämnar in konkursansökan

Om artikeln

Publicerad: 2016-05-16 11:11
Kategori: Nyheter
Taggar: Cadexa Konkurs Norrtälje kommun Samtek Upphandling