Litauens ambassadör lovar att ta upp parkeringsproblem med sin regering

- Och Proffs följer med svensk chaufför till Girteka

I sociala media nämns korruption, underbetalda chaufförer, fattigdom och illojal konkurrens inte sällan i samma andetag som Litauen. Litauens ambassadör berättar här för oss om landets förutsättningar i transportnäringen.

Tidningen Proffs kommer inom kort att resa till Litauen i syfte att följa en svensk chaufför, en av många kritiker till de litauiska åkeriernas ”ockupation” av uppställningsplatserna längs våra svenska vägar, under ett tre dagar långt studiebesök hos Girteka.

Inför resan träffar vi Litauens ambassadör i Sverige för att öka våra kunskaper om landet som ganska nyligen separerat från Ryssland.

Under intervjun kommer även parkeringsproblemen med Vlantana upp och han får se filmklipp om detta. Innehållet gör honom bestört och han ger oss löfte om att han ska ta tag i problemet, som han menar är besvärande för Litauens ännu så ömtåliga image.


WEBB-TV

Om artikeln

Publicerad: 2016-04-11 16:27
Kategori: Nyheter
Taggar: Eitvydas Bajarunas Girteka Parkeringsproblem Vlantana Webb-TV