Fotograf: Visby Bilgods

Linda Ekström, Visby Bilgods:

Det känns som att begrava sitt barn

Visby Bilgods lämnade idag in sin konkursansökan. Ett 60-tal riskerar bli arbetslösa. Men sista ordet är inte sagt ännu.

Moderbolaget, som inte längre sysslar med transporter, har funnits i fyra-fem generationer och Visby Bilgods är mellan andra och tredje generationen.

Visby Bilgods är ett dotterbolag som bland annat kört för DHL på Gotland och flera stora speditörer. 

Omsättningen förra året låg på 45 miljoner kronor, men det räckte inte utan nu är det konkurs. Under 2014 och 2015 förlorade man ett antal stora kunder, bland dem ICA.

Proffs talar med vice vd Linda Ekström och frågar vad som ledde till detta.
– Många bäckar små, svarar hon först och utvecklar sedan. Att försöka följa alla regler och lagar samtidigt som kunderna är duktiga på att ställa krav, men utan att följa upp kvaliteten på de transporter de beställer utan ser bara den nedersta raden på pappret, är en bidragande orsak.

På helagotland.se, läser vi att tillsatte konkursförvaltaren Jakob Callmander menar att förlusten av de stora kunderna, lett till att företaget tappat cirka 30 procent av sin omsättning. Företaget ska under en övergångstid fortsätta som vanligt under konkursförvaltarens regi vilket man hoppas ska kunna rädda många arbetstillfällen.

Finns det hopp om en rekonstruktion, frågar vi Ekström, men just nu säger hon att hon inte vet vad hon ska hoppas på.
– Det känns tungt. Det känns som att begrava sitt barn, avslutar Linda Ekström.


Om artikeln

Publicerad: 2016-02-25 19:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter konkurs Visby Bilgods