35 åtalas efter dansk fordonskontroll

Under tiden danskarna vallfärdade till valstugorna under torsdagen, passade Sydöstjyllands polis på att göra en storkontroll i trafiken. Ett hundratal poliser och tjänstemän från bland annat Tungvognscenter Syd, hann på sju timmar med att kontrollera drygt 750 fordon.

Mellan kl 16 och 23 på torsdagen stoppades 757 fordon i en omfattande fordonskontroll på Sydöstjylland. 23 förare rapporterades till exempel för att ha pysslat med sin mobiltelefon och därmed tappat fokus på körningen.

Tungvognscenter Syd stoppade totalt 122 tunga fordon, något som resulterade i åtal mot 17 chaufförer och 18 åkeriägare.
Tolv fordon fick körförbud på grund av undermåliga bromsar. Tre djurtransporter rapporterades för brister i vattenförsörjningen till djuren och en djurtransport rapporterades för att den invändiga takhöjden i transporten var för låg.

Om artikeln

Publicerad: 2015-06-19 15:13
Kategori: Nyheter
Taggar: Danmark Fordonskontroll Politiet Tungvognscenter Syd