Vaksamma ögon i chaufförsleden noterade att en av Ragn-Sells bilar var utlandsregistrerad. Det skulle dock visa sig att allt var i sin ordning. Bilen på bilden har inget med artikeln att göra.Fotograf: Lastbilsfoton.se

Registreringsskylt väcker frågor om Ragn-Sells

Har Ragn-Sells börjat köra med estlandsregistrerade sopbilar? En bild läggs upp på Facebook som mycket riktigt visar en Ragn-Sellbil registrerad i Estland. Och det väckte av förklarliga skäl frågor.

Tomas Wetterlund äger Wetterlunds Åkeri AB och kör kranbil i Stockholm och han hade ögonen med sig.
– Ja, man måste verkligen ha koll idag eftersom det pågår så mycket oegentligheter ute på vägarna, säger Tomas som är tredje generationen i åkeriet och inte vill bli den sista.

Det är viktigt att företagen förstår att branschen inte längre blundar utan istället har koll på vad som sker, anser han. Förhoppningsvis leder det till att det i en del fall tänks en andra gång innan något olagligt genomförs.

Proffs ringer upp Ragn-Sells huvudkontor och får tala med fordonsspecialisten Mattias Mann om Mitsubishin.
Har ni börjat med utländska fordon även i Ragn-Sells?
– Nej, nej, svarar Mattias. Den kommer inom en vecka att vara svenskregistrerad och den körs av svenska chaufförer.

Mitsubishin är en så kallad ”garage-bil” som ska användas där det är lågt till tak. Ombyggnationen har gjorts i Finland och därefter har den skickats till Estland för att sänkas.
– Det har tagit lite tid med omregistreringen, men vi har tillstånd att använda den redan nu och som sagt, den är snart svenskreggad, avslutar Mattias Mann på Ragn-Sells.

Den här gången visade sig allt vara i sin ordning, men så är det tyvärr långt ifrån alltid. Tvärtom. Så fortsätt att vara vaksamma – och vi på Proffs tar gärna emot era tips!.

Om artikeln

Publicerad: 2015-05-11 16:31
Kategori: Nyheter
Taggar: Estland Ragn-Sells Thomas Wetterlunds Åkeri AB