Fotograf: Scania

Scania levererar 200 lastbilar till Indien

Det indiska gruvföretaget BGR Mining & Infra har beställt 200 tippbilar av Scania. Under 2014 fick företaget sitt 150:e Scaniafordon levererat.

BGR Mining & Infra är ett av Indiens ledande gruvföretag och har sitt huvudkontor i staden Hyderabad. Företaget har sedan tidigare 246 Scaniafordon i sin flotta.

Scania har funnits på den indiska marknaden sedan 2007, då bolaget inledde ett framgångsrikt samarbete med Larsen & Toubro (L&T) i gruvsegmentet. Under 2011 bildade Scania bolaget Scania Commercial Vehicles India i syfte att öka närvaron genom försäljning till ytterligare segment av den indiska marknaden för kommersiella fordon och att förstärka utbudet av hållbara transportlösningar. Scania etablerar för närvarande ett heltäckande service- och återförsäljarnätverk.

Scania har lanserat en serie vägtransportfordon särskilt anpassade för den indiska marknaden – R 500 6×4, G 460 6×4 och P 410 6×2 liksom tippbilen P 410 8×4 i off road-utförande för insatser i gruvområden.

Om artikeln

Publicerad: 2015-04-14 13:01
Kategori: Nyheter
Taggar: Fordonsleveranser Företagsnyheter Indien Scania