Peter Lundgren (SD).Fotograf: Göran Rosengren / Arkivbild

Lundgren nominerad till MEP Awards

För elfte året i rad, delar Parliament Magazine´s i Bryssel ut sitt årliga MEP-pris då medlemmar av EU, såväl återvändande som nya, tilldelas pris för exceptionella framgångar. En av de nominerade är Peter Lundgren (SD).

Peter Lundgren är den ”vanlige” chauffören som nu axlar rollen som ”utbildare” av Bryssels politiker.
– Jag är stolt över att ha den uppgiften att lära dem hur verkligheten ser ut så att det kan fattas bättre beslut, säger en glad Lundgren till tidningen Proffs.

Lundgren driver i Bryssel nästan uteslutande transportfrågor med syftet att förbättra och skapa lika villkor och därmed en sund konkurrenssituation för branschen både i Sverige och andra länder.
– Det är inte alltid lätt eftersom alldeles för få vet hur transportbranschen fungerar i praktiken och ja, en del vet knappt hur en lastbil ser ut.

– Jag är nöjd med vad vi åstadkommit hittills. Frågan om falska körkort som går att köpa på internet har jag lyft hårt för att parlamentet ska agera. Nu jobbar man med möjligheten för nationell polis att kontrollera körkort mot en internationell databas, säger Lundgren till Värnamo Nyheter.

Vem som helst kan nominera en parlamentariker som de anser ha bidragit med något speciellt genom att driva någon särskild fråga inom EU-politiken. De nominerade delas in i sina speciella grupper och endast EU-parlamentariker kan rösta.
The Parliament Magazine samlar sedan rösterna och den 18 mars 2015, tillkännages vinnarna under en ceremoni i Concert Noble i Bryssel.

Och – de nominerade är… (klicka här)

Om artikeln

Publicerad: 2015-02-03 12:24
Kategori: Nyheter
Taggar: MEP Awards Peter Lundgren Sverigedemokraterna