TRANSPORTFUSKET I FOKUS

Rumänskt ekipage fick betala 40 000 – i Malmö

Ytterligare ett utländskt ekipage har fastnat i polisens garn i förra veckan. Och även i det här fallet kostade det åkeriet 40 000 kronor i sanktionsavgift, som betalades på plats.

I fredags skrev vi om ”Helsingborgspolisen först i landet – Olaga cabotage gav 40 000 i sanktionsavgift”. Uppgiften att helsingborgarna var först ut, får vi härmed anledning att korrigera. Men det handlar fortsatt om polisen i Skåne. Den här storyn handlar dock om Trafikenheten region Syd/Malmö.

I torsdags stoppades ett rumänskt ekipage på E6 vid trafikplats Flädie (strax norr om Malmö) i Skåne. Transporten var på väg norrut.
Polisen konstaterade brott mot cabotagereglerna, ”med råge” som man uttrycker det, och föraren hade dessutom brutit mot kör- och vilotidsreglerna.

En sanktionsavgift på 40 000 kronor skrevs ut, vilken också betalades på plats.
Dessutom utfärdades ett ordningsföreläggande (böter) till föraren.

Då sanktionsavgiften betalats lät polisen en ny ”godkänd lastbil” hämta trailern. Den rumänske föraren tilläts också att lämna landet.

Utöver ovan nämnda ekipage, stoppades och kontrollerades ytterligare tre utländska lastbilar vid samma tillfälle. Ingen av dessa tre fick fortsätta sin transport på grund av olika brott/förseelser.

Om artikeln

Publicerad: 2015-01-18 20:53
Kategori: Nyheter
Taggar: Malmö Olaga cabotage Rättsfall