36 Mercedes-lastbilar till HVF

Mercedes-Benz har gjort en av sina största leveranser av lastbilar någonsin på den svenska marknaden. Det är Västeråsföretaget HVF Transport som i veckan tog emot 36 Actros 2545 fjärrbilar. Ordervärdet är cirka 60 miljoner kronor. Bilarna baseras på företagets helt nya anläggning i Helsingborg och kommer att användas i DSV:s trafik för ICA.

Firas Ahmeds företag HVF Transport i Västerås har genomgått en rejäl tillväxt. Från en lastbil 2007 till över 100 idag. Med leveransen från Mercedes-Benz tar man ytterligare ett steg och etablerar sig för första gången i Skåne där man under de senaste månaderna nyanställt ett hundratal personer.

För att hålla koll på utsläpp och ekonomi har alla bilarna utrustats med FleetBoard som är Mercedes-Benz telematiksystem och som bland annat håller koll på varje förares körstil samt ger konkreta rekommendationer för vad varje enskild förare kan förbättra – och hur.
– Miljöfrågorna är enormt viktiga idag, säger Firas Ahmed.

HVF har valt att finansiera fordonen via Mercedes hyrkoncept, Charterway.
– Den här ordern bekräftar att vi blir allt starkare på den svenska marknaden, säger Mattias Nilsson som är försäljningschef för lastbilar hos Mercedes-Benz i Sverige.
– Tiden när vi köpte eller leasade lastbilar via leasingbolag är förbi, konstaterar Firas Ahmed på HVF Transport.

Alla bilarna är identiska Mercedes Actros 2545 6×2 som levereras av Mercedes-Benz Malmö, kompletta med PLS-kylskåp, lift och Thermoking-kylaggregat.
– Bilarna är standardbilar ur vårt Startklar-sortiment med 450 hk och Streamspace hytt, och det gör att vi kunnat göra en mycket intressant kalkyl, säger Mattias. Detta inte minst för att vi kan budgetera med ett bättre andrahandsvärde än om bilarna varit specialanpassade.

Om artikeln

Publicerad: 2014-10-02 09:12
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsäffärer HVF Transport Mercedes-Benz