Ryska längdskidlandslagets nya trailer.Fotograf: SKAB

Specialtrailers ska ge rätt glid åt skidlandslagen

Specialkarosser AB (SKAB) har inför denna skidsäsong levererat två Vallatrailers, till norska respektive ryska längdskidlandslaget. Båda är utrustade med bland annat hydrauliskt utskjutbara sidor. Dessa är de hittills största enheterna som SKAB byggt, med en golvyta upp till 110 kvadratmeter.

Projekten med att bygga vallalastbilar startade 2008. Fram tills idag har SKAB byggt sex enheter till både skidskyttelandslag och längdskidlandslag. De senast levererade enheterna är 13,6 m trailers med hydrauliska utskjut på vardera sidan. Trailern till Norge är uppföljaren till den som SKAB byggde 2009. Den senaste är dessutom utrustad med ett extra våningsplan, som gör trailern 6,5 meter hög när den är uppställd.

Båda trailrarna är komplett inredda med ventilationsanläggning samt utsugssystem för att transportera ut de hälsofarliga ämnena som finns i vallan. Att skapa en bättre arbetsmiljö är en viktig faktor för landslagen.

Byggnationerna är försedda med upp till 14 specialanpassade arbetsstationer med integrerade fläktsystem, där upp till 20 personer samtidigt kan arbeta med skidorna.

Förutom hydraul- och elsystem med CAN-bus-styrning, som hanterar upp till 30 individuellt styrda hydraulcylindrar, är trailrarna dessutom utrustade med kraftiga generatorer. På så sätt blir de självförsörjande av el vid ett eventuellt strömavbrott.

På utrustningslistan kan även noteras värmesystem, mediainstallationer, pentrydel samt en läktarsektion på ett av taken.

Om artikeln

Publicerad: 2014-03-12 13:30
Kategori: Nyheter
Taggar: SKAB Specialtrailer Vallatrailer