Scania: Sälj inte för 200 kronor!

Den 21 februari tillkännagavs det bud om 200 kronor per aktie som Volkswagen erbjuder i syfte att köpa Scania. Men budet är för lågt, anser den oberoende kommittén i Scanias styrelse och rekommenderar därför aktieägarna att inte sälja.

Baserat på de långsiktiga framtidsutsikterna för Scania, dess tillväxtmöjligheter, framstående teknologi samt synergipotentialen, bedömer den oberoende kommittén i Scanias styrelse att erbjudandet från Volkswagen på 200 kronor per aktie, inte återspeglar lastbilstillverkarens långsiktiga fundamentala värde – och en skälig andel av de förväntade synergierna. Detta enligt ett pressmeddelande från Scania idag.

På Stockholmsbörsen backade Scaniaaktien med drygt tre procent under den första halvtimmans handel idag, till strax över 189 kronor.

Om artikeln

Publicerad: 2014-03-18 09:32
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekonomi Företagsäffärer Scania Volkswagen