Fotograf: Ford

Högsta marknadsandelen sedan 1995 för Ford

Ford Transportbilar fortsätter att växa på den svenska marknaden. Med 3 844 registrerade lätta transportbilar, vilket är en ökning med 349 st från föregående år, blev marknadsandelen på 10,3 procent den högsta sedan 1995.

Ford befäster därmed sin position som tredje största märke bland lätta transportbilar. Under 2013 ökade Ford antalet registreringar av lätta transportbilar med 15,7 procent i en industri som gick ned med fem procent.
– 2013 har varit ett mycket spännande år. Vi har i princip förnyat alla modeller och har nu marknadens nyaste modellprogram, säger Mikael Antonsson, försäljningschef för transportbilar på Ford Sverige.

Under det gångna året lanserades bland annat nya Ford Transit Custom, vinnare av International Van of The Year 2013, samt den enda transportbilen som erhållit fem stjärnor i Euro NCAP. Vidare premiärvisades nya Ford Transit Connect som också den erhöll utmärkelsen International Van of The Year 2014. Detta gör Ford till den första tillverkaren som tar hem priset två år i rad. Det är femte gången sammanlagt som företaget får utmärkelsen.

Den prestigefyllda utmärkelsen International Van of the Year är den senaste i en rad liknande priser som Ford fått de senaste åren. Ford Ranger fick priset International Pickup Award 2013, och Fords 1,0-liters EcoBoost-bensinmotor utsågs till International Engine of the Year år 2012 och 2013. Sist men inte minst röstades Ford Tourneo Connect fram av Euro NCAP som en av sju bilar till ”Best in Class Cars of 2013”.

– Om 2013 var ett spännande år för Ford transportbilar, så kommer 2014 vara än mer intressant med hela tre lanseringar av transportbilar. Först ut är nya Ford Transit Connect, tätt följt av stora 2-tons Transit som kommer i en mängd skepnader: allt från skåpbil, husbil, chassibil eller 18-personers buss. Samt nya Ford Transit Courier – som blir Transit-seriens minsta modell, avslutar Mikael Antonsson.

Om artikeln

Publicerad: 2014-01-16 09:28
Kategori: Nyheter
Taggar: Ford Företagsnyheter Försäljningsstatistik Transportbilar