Fotograf: Ryno Quantz

Rickard blir SÅ:s nye vd

Sveriges Åkeriföretag har utsett Rickard Gegö till ny verkställande direktör. Rickard Gegö arbetar idag som regionchef i Halland och tillträder tjänsten som vd den 1 januari 2014.

Rickard Gegö är 38 år gammal och har arbetat på Sveriges Åkeriföretag, SÅ, sedan 2012. Han kommer närmast från en liknande tjänst på Sveriges Byggindustrier.
– Att få leda Sveriges Åkeriföretag är ett arbete som jag tar mig an med stor entusiasm. En fungerande transportnäring är en förutsättning för ett modernt samhälle. Vår utmaning är främja sunda företag samtidigt som vi bidrar med långsiktigt hållbara logistiklösningar, säger Rickard Gegö.

De som är vana vid att se Rickard i SÅ:s lokaler i Halmstad behöver inte stå tårögda och se på när hans flyttlass försvinner i horisonten. Han kommer istället att pendla till Stockholm ett par dagar i veckan.
– Jag vill att vi använder våra resurser på ett modernt sätt. Från Halmstad når jag stora delar av landet på bara ett par timmar, konstaterar han på sin lugna och sansade Norrbottendialekt.

Sveriges Åkeriföretag skriver i ett pressmeddelande att man står inför stora utmaningar, både intern och externt. Internt har SÅ relativt nyligen slagits samman till en organisation efter att ha varit flera olika juridiska enheter. Det krävs ett arbete att få organisationen att tydligt tala med en röst. De externa kraven på åkerinäringen är stora, både transportköpare, politiker och samhället i stort har höga förväntningar på transporter idag.

– Rickard Gegö är en modern, kommunikativ ledare som har tillräckligt mycket erfarenhet av branschen för att ha en kort startsträcka. Samtidigt har han erfarenheter från andra branscher och kan bidra med såväl förnyelse som nytänkande, säger Erik Vilhelmsson, ordförande i SÅ.

Om artikeln

Publicerad: 2013-12-09 12:36
Kategori: Nyheter
Taggar: Rickard Gegö Sveriges Åkeriföretag Vd