Nu kan bilägaren hämta sin numera "världsberömda" skåpbil igen. Fotograf: Svaneviks Transport & Utleie

Nu kan dieseltjuvarna hämta sin bil igen

Häromdagen hissade Tommy Svanevik och hans kollegor på Svaneviks Transport & Utleie upp en skåpbil på en container. Detta eftersom de iakttagit bilen vid upprepade tillfällen i samband med dieselstölder på företaget.
- Vi ville statuera ett exempel, säger Tommy Svanevik.

Historien fick stort genomslag på Facebook, men även i norsk riksmedia. Och många har försökt nå Svanevik för att prata om hans tilltag.

En som lyckades få tag i Tommy Svanevik är polisen.
– Det samtalet gick över all förväntan, förklarar Svanevik för norska TransportMagasinet.
– Polisen tyckte förvisso att vi använde oss av fel metoder, det framgick tydligt. Men samtidigt blev både polisen och vi mer medvetna om varandras situation och om hur vi ska bygga en framtida gemensam plattform. Vi har lärt oss en del och polisen har lärt sig en del, summerar Tommy Svanevik, som känner sig nöjd med dialogen.

Frågan är om Tommy kommer att få stå till svars rent rättsligt?
– Det är inte så mycket polisen kan göra förrän bilägaren eventuellt väljer att anmäla händelsen. Om jag blir anmäld, kan det bli en utredning, menar Svanevik.

Många åkerier, inte endast i Norge, drabbas hårt av dieselstölder. Är Svaneviks metod att rekommendera andra företagare som tar tjuvar på bar gärning?
– Nej, det vi gjorde var inte någon planerad handling. Det var en engångsgrej, förklarar Svanevik och tillägger att bilen nu är nere på marken igen.

Därmed kan ägaren hämta sin skåpbil igen, som fått utstå en hel del spott och spe under de senaste dagarna.

Läs även: Dieseltjuvarna fick en högt uppsatt position hos Svaneviks

Om artikeln

Publicerad: 2013-11-20 08:17
Kategori: Nyheter
Taggar: Dieselstölder Medborgargarde Norge