Fotograf: Göran Rosengren

Klimatkompenserade pakettransporter från DB Schenker

DB Schenker klimatkompenserar alla paket i sin nya tjänst "Skicka enkelt".
- Klimatkompensationen är en del av DB Schenkers totala miljötänkande och därmed en del av vår transporttjänst. Och det kostar inget extra för kunden, säger Monica Jadsén Holm, miljöchef på DB Schenker i Sverige.

– De kunder som väljer vår transportlösning ”Skicka enkelt” stöttar ett bioenergiprojekt i den indiska delstaten Tonk. Projektet som håller WWF:s guldstandard utvinner elektricitet från spannmålsavfall, säger Monica Jadsén Holm.

Senap är en av de få grödor som trivs i Tonks torra klimat. Tidigare har senapsstjälkarna bränts, nu tar projektets biomassefabrik hand om dessa rester för att generera elektricitet. Bönderna tjänar pengar och det skapas arbetstillfällen. Bioenergin ersätter 35 000 ton koldioxid per år från fossila källor.

Genom det tyska klimatkompensationsföretaget Atmosfair köper DB Schenker i Sverige så kallade koldioxidkrediter i Tonkprojektet motsvarande de utsläpp av koldioxid som transportlösningen ”Skicka enkelt” genererar.
– Självklart arbetar vi på DB Schenker oförtrutet vidare med att minska utsläppen från samtliga transportlösningar, men eftersom koldioxid är en global växthusgas, så gör det nytta var helst i världen utsläppen av fossil kolidioxidutsläpp minskar, säger Monica Jadsén Holm.

Om artikeln

Publicerad: 2013-11-15 14:18
Kategori: Nyheter
Taggar: DB Schenker Miljö Transportlösningar