Fotograf: Volvo Lastvagnar AB

Molntjänst underlättar administration av färdskrivardata

Mjukvaruföretaget IDHA Sweden AB och Volvo Lastvagnar har tagit fram en ny teknisk lösning för sina kunder som innebär att man automatiskt kan kopiera och överföra förarkorts- och färdskrivardata från lastbilar till det webbaserade analyssystemet idha?Online.

Åkerier som använder Volvos Dynafleet kan nu skicka färdskrivardata direkt till idha-Online. Dynafleet hjälper åkerier med uppföljning av bränsleåtgång, utsläpp, proaktiv kör- och vilotidskontroll, fordonspositionering och meddelandefunktion för att kommunicera med föraren.

Färdskrivardata kan nu, via Dynafleets fjärravläsning och den nya systemlösningen överföras automatiskt till det webbaserade systemet idha?Online. Detta oavsett var förare och fordon befinner sig. Idha-Online lagrar och utvärderar sedan dessa data för att hjälpa förare och åkerier att följa lagar och regler som finns kring digitala färdskrivare.

– Man slipper det manuella arbetet med kopiering och överföring, säger Jonas Sandström på IDHA Sweden AB.

Om artikeln

Publicerad: 2013-10-28 10:16
Kategori: Nyheter
Taggar: Färdskrivardata Idha It Volvo Lastvagnar