Fotograf: TransportMagasinet

Kim Johansen ger upp den norska inrikestrafiken

Kim Johansen International Transport AS skrotar inrikestrafiken i Norge och har sagt upp nio anställda.
- Vi har förlorat tillräckligt med pengar i Norge , säger Kim Johansen, vd i Johansen Transport Group i en kommentar .
Den danska transportören Kim Johansen har varit i fokus de senaste åren. Inte minst på grund av svårigheter att ta sig fram i det norska vinterväglaget förra vintern. Dessutom har de uppmärksammats i en rad cabotageärenden.

Nyligen informerades norska TransportMagasinet om att det danska företaget har sagt upp nio anställda på Kim Johansen International Transport AS i Gardemoen, och snart förstod tidningen att det danska företaget skulle ge upp sina inrikeskörningar i Norge.

Enligt siffror som har kommit redaktionen tillhanda, har den norska delen av företaget kämpat hårt med ekonomin, särskilt under 2012, då minusresultatet visade ilsket röda siffror på nästan 2,5 miljoner norska kronor. Bokslutet pekar dessutom på negativt eget kapital i Norge.

Kim Johansen bekräftar för TransportMagasinet att de nu kastar in handduken när det gäller inrikestrafiken i Norge.
– Vi kommer att behålla våra norskregistrerade bilar och de chaufförer som är anställda för att köra dem. Och avdelningen på Gardemoen kommer sannolikt att fortsätta drivas i en eller annan form. Men vi ger upp trafiken och har därför varslat nio personer som arbetade med den om uppsägning, säger Kim Johansen.

Anledningen till de dåliga siffrorna beror enligt Johansen på att de har tappat en viktig storkund. Inte på att fordonsskador och bärgningar kostat stora pengar.
– Vi förlorade en massa pengar när Vare & Transport Tjenester AS på Gardermoen avvecklades. Det har helt enkelt visat sig vara svårt att tjäna pengar i Norge. Därför väljer vi att ändra inriktning på vår verksamhet där. Vi skär bort den rena inhemska körningen. I framtiden kommer vi att koncentrera oss på export- och importtrafik till och från Norge. Vi har förlorat tillräckligt med pengar i Norge nu, säger Kim Johansen.

Kim Johansen International Transport AS på Gardermoen har, enligt vad tidningen erfar, 36 norskregistrerade bilar, 50 trafiktillstånd och 16 gemenskapstillstånd.

 

Om artikeln

Publicerad: 2013-10-02 19:42
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekonomi Företagsnyheter Inrikestrafik Kim Johansen Norge