Presidentbesök sätter stopp för transporterna

I samband med president Obamas besök i Sverige den 4-5 september, kommer stora områden att spärras av. Främst i centrala Stockholm, men även de stora lederna runt stan kommer att vara avspärrade under vissa tidpunkter.

Det betyder bland annat att godstransporter till och från staden kommer att påverkas. Åkerierna kommer inte att kunna utföra leveranser, alternativt att möjligheterna för att leverera eller hämta upp gods kommer att vara kraftigt begränsade.

– Vi rekommenderar alla näringsidkare att lägga om sina leveranser i möjligaste mån, förslagsvis till lördagsdistribution eller att helt ställa in. Polisen har varit mycket tydliga i sina direktiv, och vi har erfarenhet av projektet En vecka utan lastbilar, där vi skissat på scenarios gällande transportstopp och Obamas besök innebär stora konsekvenser, säger Erika Svanström, samhällspolitiskt ansvarig hos Sveriges Åkeriföretag.

– Vi uppmanar alla våra medlemmars kunder att i möjligaste mån ställa in planerade transporter, det finns helt enkelt ingen möjlighet för lastbilarna att nå fram. Vi samarbetar med myndigheter (MSB) och andra aktörer i hela landet för att förbereda en stad eller region så bra som möjligt innan ett stopp sker, säger Svanström vidare.

Om artikeln

Publicerad: 2013-09-03 14:13
Kategori: Nyheter
Taggar: Godstransporter Obama Presidentbesök Trafikhinder