Fotograf: Scania

Scania levererar 81 lastbilar till kraftverksbygge i Colombia

Scania har gjort ett genombrott på den colombianska lastbilsmarknaden genom en leverans av 81 tippbilar och servicetjänster till konsortiet Hidroituango, som bygger ett vattenkraftverk i norra delen av landet.
? Vi tar ett viktigt steg i Colombia genom att nu även introducera Scanias lastbilar på marknaden, säger Enrique Enrich, vd för Scania Colombia.

Hidroituango-konsortiet bygger ett vattenkraftverk i norra delen av Colombia, cirka 180 km norr om staden Medellin. Kraftverket kommer att bli landets största.

Scanias levererar anläggningsbilar ur P-serien försedda med 13-litersmotorer på 360 och 410 hk. Bilarna, som sätts i drift i april, är utrustade med det automatiska växlingssystemet Scania Opticruise och tillsatsbromssystemet Scania Retarder.

Utöver lastbilarna tillhandahåller Scania ett serviceteam med tekniker som specialutbildas för att utföra service och reparationer på byggarbetsplatsen. Scania ansvarar även för reservdelsförsörjning och förarutbildning.
– Affären bygger på att Scania garanterar att bilarna har hög tillgänglighet och låg driftskostnad under sin livscykel, avslutar Enrique Enrich.

Om artikeln

Publicerad: 2013-04-16 15:37
Kategori: Nyheter
Taggar: Colombia Företagsäffärer Scania