Continental bygger anläggning för regummering

Däckproducenten Continental satsar på regummering. I tyska Hannover bygger koncernen en helt ny anläggning som dels ska regummera buss- och lastbilsdäck, dels säkra miljövänlig återanvändning av gummi.

Med en investering på motsvarande drygt 81 miljoner kronor, utvidgar företaget därmed sin satsning på ContiLifeCyklekonceptet, som infördes 2010 och understryker samtidigt betydelsen av regummering som ett viktigt framtida affärsområde.

Produktion ska starta i den nya fabriken redan i år. Den slutliga kapaciteten är projekterad till 180 000 däck, när anläggningen är helt utbyggd. Produktionen ska enligt företaget ge en årlig besparing av cirka 2 400 ton gummi och 1 600 ton andra kemikalier.

Om artikeln

Publicerad: 2013-03-14 11:14
Kategori: Nyheter
Taggar: Continental Företagsnyheter Regummering