System Edström får nya huvudägare

Springlake Invest köper aktiemajoriteten i System Edström av Rolf Hagström och Lars Hällsten. Rolf och Lars har ägt och drivit firman sedan 1993. Lars kvarstår som minoritetsägare, men Rolf skall ägna tiden åt annat.

System Edström är ett av de ledande företagen i Europa för serviceinredningar i transportbilar/hantverkarbilar. Företaget bildades 1958 och har idag verksamhet i Sverige, Europa och i USA.

– Vi tycker att System Edström känns helt rätt i vår företagsgrupp tillsammans med AB Reservdelar och Fruktbudet, säger Jesper Otterbeck, en av ägarna till Springlake.
– System Edström har ett mycket gott renommé på marknaden, tillägger han.

Lars Hällsten lämnar i samband med affären jobbet som vd och kommer i framtiden att koncentrera sig på styrelsearbetet. Utöver Lars Hällsten kommer även den tidigare styrelseordföranden Hans Tiveus vara kvar i styrelsen.

Vd-posten tas över av Ulf Neumann, idag försäljningschef hos System Edström.
– Ulf har precis den entusiasmen och kreativiteten som tagit företaget till där det är idag, säger Hällsten.

– Jag är oerhört ”taggad” för att ta över rodret på System Edström, säger Ulf Neumann.
– Det är väldigt många spännande saker på gång vad gäller produkter och marknadsföring som jag får glädjen att sätta tänderna i tillsammans med den tajta grupp av personal som vi alltid varit på företaget och de nya kraftfulla ägarna!

System Edström omsätter ca 150 miljoner kronor och har i dagsläget 55 återförsäljare i Sverige, dotterbolag i Storbritannien och i USA samt egna försäljningsorganisationer och återförsäljare i Norden, Tyskland, Frankrike, Belgien och Nederländerna.

Springlake Invest är ett privatägt investmentbolag och bildades 2004 av Jonas Liljenberg och Jesper Otterbeck. Deras ambition är att långsiktigt bygga en framgångsrik företagsgrupp, och de investerar därför med avsikten att som aktiva ägare arbeta med bolagen och vidareutveckla affärsverksamheten.

På denna punkt skiljer sig Springlakes strategi väsentligt från de flesta riskkapitalbolag som finansieras via fonder och som förvärvar bolag med avsikt att sälja dem igen efter 3-5 år, skriver System Edström i ett pressmeddelande.

Om artikeln

Publicerad: 2012-11-30 12:59
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Springlake Invest System Edström