Nya appar från Stoneridge

Hjälper föraren att vara laglydig

Stoneridge har tagit fram två gratisappar till Android smartphones som ger föraren möjlighet att dra nytta av den så kallde ?Duo?-teknologin och även kopiera färdskrivaren trådlöst.

Med Duo Mobile kan förarna med smartphones nu använda Stoneridges nya Duo teknologi som kommer som standard och utan extra kostnad i alla nya Stoneridge SE5000 Exakt Duo digitala färdskrivare. Duo Mobile är skapad för att hjälpa föraren att hålla sig laglig och ge realtidsinformation direkt i telefonen om daglig körtid, veckoarbetstid, raster och viloperioder. Föraren får hjälp med att planera sin körning genom att appen automatiskt räknar ner raster och daglig körtid vilket gör att böter kan undvikas.

Den andra gratisappen kallas Tacho Center.  Den gör att föraren trådlöst kan kopiera vilken färdskrivare eller vilket förarkort som helst. Föraren kan välja mellan en fullständig kopiering eller sedan senaste kopiering och välja vart den ska skickas, till exempel till sin egen e-postadress eller direkt in till OPTAC3 analysmjukvara.

Tacho Center har dessutom inbyggd påminnare som informerar föraren när det är dags att kopiera förarkortet och färdskrivaren. Inget trassel med kablar samt att det blir lite enklare att hålla reda på när fordon och förarkort senast kopierades, med andra ord. 

Båda apparna finns att ladda ner gratis på Google Play och fungerar med Stoneridge Tacho Link dongel (som finns som extratillbehör) som sköter kommunikationen mellan androidtelefonen och färdskrivaren.

Om artikeln

Publicerad: 2012-11-01 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Appar Digital färdskrivare It Stoneridge