SKARASLÄTTSHÄRVAN

Skaraslättens dotterbolag i konkurs

Skaraslättens Transport AB:s dotterföretag GCT Containerdepå AB har begärts i konkurs.
Det är det andra företaget i den så kallade Skaraslättshärvan som dukar under. I mars begärdes åkeriföretaget Quatron AB i konkurs.

I den stora ekobrottshärvan som Proffs tidigare redovisat figurerade två företag kopplade till Skaraslättens Transport AB: Quatron AB och GCT Containerdepå AB.

David Strid, tidigare vd för Skaraslättens Transport AB, dömdes av tingsrätten till fyra års fängelse och tio års näringsförbud för att i de båda bolagen ha bokfört falska fakturor på totalt mer än 20 miljoner kronor för att dölja betalning till svart arbetskraft. Domen har överklagats.
Hovrätten har ännu inte avgjort målet, men de båda inblandade företagen har alltså redan ”klappat ihop”.

GCT Containerdepå startades som enskild firma av David Strid 2004, men expanderade snabbt och ombildades 2006 till aktiebolag. I början av september försattes bolaget på egen begäran i konkurs.
Quatron AB begärdes i konkurs 9 mars, samma dag som tingsrätten meddelade sin dom.

Verksamheten lever dock vidare i form av nystartade företag, som är kopior eller tvillingar till de tidigare företagen.
Skaraslättens Åkeri AB startades bara ett par veckor efter det att David Strid häktats förra hösten och har stora likheter med Quatron AB i fråga om inriktning, befattningshavare och adress. Det som skiljer är att David Strid är borta ur bilden, istället återfinns fadern Per Strid i styrelsen.

Contistore AB är GCT Containerdepås tvilling och bildades i februari i år. Samma befattningshavare som GCT, samma adress och samma inriktning: Bedriva lagring, stuvning, lossning och hantering av container och därmed förenlig verksamhet.

Om artikeln

Publicerad: 2012-10-16 14:24
Kategori: Nyheter
Taggar: Konkurs Rättsfall Skaraslättens Åkeri AB skaraslättens transport ab