Fotograf: Widrikssons Åkeri AB

Widrikssons blir Stockholms största åkeri

Widrikssons Åkeri AB förvärvade den 2 maj 2012 Bengt Hildemar Transport AB. I och med förvärvet blir Widrikssons Stockholms största privatägda åkeri. Fordonsflottan uppgår till 130 bilar och antalet anställda är 170 personer.

– Vår främsta drivkraft just nu är att växa som företag och denna affär ger oss en god grund för fortsatt expansion, säger Jörgen Thunholm, vd på Widrikssons Åkeri AB.

Widrikssons Åkeri AB har funnits sedan 1953 då företaget startade som tidningsutkörare. Avtalet med Aftonbladet har Widrikssons fortfarande kvar. En stor del av leveranserna har kommit att bli inom näthandeln, leverans av matkassar är ett segment som har växt markant de senaste åren och där Widrikssons har tagit en ledande position.

Widrikssons profil inom miljöområdet är stark och företaget har satsat hårt på biogas och miljöfordon. Förvärvet skapar nu ännu större manöverutrymme för nysatsningar både inom miljöområdet och inom service.

– Bengt Hildemar Transport AB är ett ansett transportföretag med duktig personal och välhållen fordonspark. Intentionen är att denna affär ska vara startskottet till en period av ytterligare tillväxt och nyförvärv, menar Jörgen Thunholm.

Om artikeln

Publicerad: 2012-05-10 08:32
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Widrikssons