Fotograf: Scania

Kinesisk stororder till Scania

Kinas ledande betongspumpstillverkare Zoomlion väljer Scanias lastbilar som plattform för sina största mobila betongpumpar. I tillägg till de 375 bilar som slutlevereras i april har bolaget nu beställt ytterligare 435 lastbilar, som ska vara levererade före halvårsskiftet.

? Året har börjat mycket bra. Enbart leveranserna till Zoomlion innebär att vår försäljningsvolym redan under årets första kvartal är i nivå med helåret 2011, säger Peter Sjöblom, vd för Scanias kinesiska försäljningsbolag.

Partnerskapet mellan Scania och Zoomlion fortsätter att utvecklas. Scanias lastbilschassier har i allt större utsträckning skräddarsytts för att underlätta och effektivisera Zoomlions arbete med att förse bilarna med de speciella påbyggnaderna. I ett nära kund- och leverantör-samarbete har Scanias bilar också dimensionerats för att kunna bära och förflytta betongsprutor med ännu större räckvidd.

Scania har leverat lastbilar till Zoomlion sedan 2008. Bilarna är utrustade med Scanias 6-cylindriga motor på 420-470 hk. Pumparna används vid byggandet av till exempel höghus och broar.

Scania China har dessutom utbildat personal vid Zoomlions egna serviceverkstäder och byggt upp särskilda team av servicetekniker som kan assistera vid driftsavbrott.

Zoomlion Heavy Industry Science and Technology Co. Ltd är Kinas ledande tillverkare av maskiner och utrustning som används vid till exempel byggandet av nationellt viktig infrastruktur. Inom koncernen bedrivs även forskning och utveckling, liksom teknikkonsultverksamhet. Zoomlion grundades 1992 och har idag drygt 30 000 anställda. Sedan 2008 ingår den italienska betongpumps­tillverkaren Cifa i koncernen. Zoomlion är världens största tillverkare av betong­maskiner.

Om artikeln

Publicerad: 2012-03-26 08:19
Kategori: Nyheter
Taggar: Betongpump Ekonomi Försäljning Kina Scania