VBG koncentrerar tillverkningen till Vänersborg

Verkstadskoncernen VBG Group har beslutat att flytta tillverkningen av Ringfeders släpvagnskopplingar från fabriken i Krefeld till anläggningen i V...

Verkstadskoncernen VBG Group har beslutat att flytta tillverkningen av Ringfeders släpvagnskopplingar från fabriken i Krefeld till anläggningen i Vänersborg. Till följd av flytten kommer VBG Group att belastas med en omstruktureringskostnad, beräknad till cirka 40 miljoner kronor.
VBG menar att åtgärden är långsiktig och ett led i koncernens aktiviteter att genomföra strukturrationaliseringar men det är också en nödvändig åtgärd för att konjunkturanpassa verksamheten. Att koncentrera tillverkningen till en fabrik ger lägre fasta kostnader och ökar effektiviteten, vilket stärker företagets konkurrenskraft.
– Vi agerar nu för att effektivisera produktionen av kopplingsutrustning och anpassa kapaciteten till en allmänt vikande marknad. Åtgärden som nu vidtas kommer att öka vår flexibilitet och stärka vår position på marknaden, säger Anders Birgersson, vd och koncernchef för VBG Group.
– Vi väljer att genomföra denna åtgärd under 2009 så att vi ska stå väl rustad att leverera hela vårt kopplingsprogram från fabriken i Vänersborg när marknaden förhoppningsvis återhämtar sig.

Om artikeln

Publicerad: 2008-12-19 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: