Det finns pengar att spara på bränslet

En ny modul från danska Comlog ger bättre överblick över bränslekonsumtionen och kan spara upp till 15 procent av bränslekostnaderna. Det är oc...

En ny modul från danska Comlog ger bättre överblick över bränslekonsumtionen och kan spara upp till 15 procent av bränslekostnaderna. Det är också enkelt att se om det finns något svinn plus att administrationen av dieselräkningarna blir enklare. rnDet hävdar Comlog som baserat sin senaste bränslemodul efter kundernas önskemål och erfarenheter. Modulen ger fler upplysningar än bilens kördator. Den ger snabbt en överblick vilka områden som bör fokuseras på och var det finns möjligheter att vara effektivare.rn- Man kan till exempel ser vilka chaufförer som ofta låter bilen stå med motorn på tomgång, vem som inte kör med farthållare och vem som kör för fort, säger företagets marknads- och produktchef Domenic Breitbart.rn- När man kan identifiera dessa personer har man också möjlighet att hjälpa dem att optimera sin körning. Modulen ger en möjlighet att belöna de chaufförer som, dokumenterat, kan visa att deras körstil är till nytta för ekonomin, såväl som för fordonet och miljön.rnDomenic Breitbart påpekar att en motor på tomgång faktiskt slukar mycket diesel.rn- Om man antar att en lastbil förbrukar tre liter diesel för varje timme motorn går på tomgång så uppnår man lätt en förbättrad ekonomi med uppemot 50 000 kronor för en åkare med 50 lastbilar, om tomgången för varje lastbil reduceras med en halvtimme om dagen.rn- Som bonus har det också en positiv påverkan på koldioxidutsläppen.rnBreitbart pekar också på att manuell registrering och kontroll av tankningar och räkningar också tar tid som kostar pengar.rn- Just på grund av att det tar tid nöjer sig många med att göra stickprovskontroller eller struntar helt i kontroller och uppföljning, menar han.rn- Vår modul klarar också at automatisera sådana kontrollprocesser.rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-11-18 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: