Bilar på transsibiriska järnvägen

Mazda är den första bilproducenten som använder sig av den transsibiriska järnvägen i större utsträckning. Transporterna i oktober månad och i...

Mazda är den första bilproducenten som använder sig av den transsibiriska järnvägen i större utsträckning. Transporterna i oktober månad och innebär att transporttiden minskar med upp till 30 dagar till de största städerna i Ryssland.rnNu är det inte bara ett plötsligt infall från den japanske biltillverkaren. Redan tidigare har genomförts tre testtransporter med bilar från Mazda sedan september månad 2007, innan det slutliga avtalet skrevs med järnvägsledningen.rnBilarn skickas per båt från Hiroshima i södra Japan till Zarubino, nära Vladivostok. Där påbörjar de den 930 mil långa tågtransporter med ett trettiotal vagnar under tio dagar till Moskva. Samma tid som passagerartåget kör på samma sträcka.rnNär tåget är framme i Moskva genomgår de en slutinspektion för att kunna leva upp till Mazdas kvalitetskrav.rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-11-18 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: