Utländska felparkerare får betalningspåminnelse

Det är den registrerade ägaren till ett fordon som ansvarar för att parkeringsanmärkningar betalas. Vägverket har hittills inte kunnat ta reda p?...

Det är den registrerade ägaren till ett fordon som ansvarar för att parkeringsanmärkningar betalas. Vägverket har hittills inte kunnat ta reda på vem som äger ett utlandsregistrerat fordon. Därför har inga betalningspåminnelser kunnat skickas till ägaren, som därmed sluppit påföljder om de inte har betalat.rnNu inleds en försöksverksamhet, som kommer att pågå fram tills hösten 2008, där Vägverket i samarbete med företaget European Parking Collection påminner även de utländska fordonsägarna.rn – Vi tror att det till stor utsträckning handlar om glömska, säger Vägverkets generaldirektör Ingemar Skogö.rnVägverkets statistik visar att en övervägande majoritet av de parkeringsanmärkningar som utfärdas på utlandsregistrerade fordon inte betalas. Av de 47 168 parkeringsanmärkningar som utfärdades på utlandsregistrerade fordon under 2007 betalades endast 4 571.rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-06-14 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: