GPS en säkerhetsrisk i trafiken

Var tionde bilist som använder GPS och bor i storstad har råkat ut för en trafikincident eller olycka på grund av att GPS:en har distraherat eller...

Var tionde bilist som använder GPS och bor i storstad har råkat ut för en trafikincident eller olycka på grund av att GPS:en har distraherat eller lett fel. Det är resultatet av en ny undersökning som Gallup utfört på uppdrag av försäkringsbolaget If.rn- Stämmer det här är det alarmerande. Det är viktigt att Vägverket snarast gör en djupare granskning av riskerna med GPS, säger Dan Falconer, motorexpert på If.rnGallup ställde frågor om GPS i bil till 1 101 svenskar under februari-mars. 401 personer uppgav att de hade GPS i bilen. 82 personer hade GPS i bilen och bodde i storstad. Åtta av dessa hade råkat ut för en olycka på grund av GPS:en. rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-05-19 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: