Tuffare tider för biltjuvar

Biltjuvar får det svårare när Vägverket tar över ansvaret för dokumentkontrollen i samband med import av fordon till Sverige. Detta görs för a...

Biltjuvar får det svårare när Vägverket tar över ansvaret för dokumentkontrollen i samband med import av fordon till Sverige. Detta görs för att försvåra registrering av stulna fordon i Sverige.rnNär ett fordon importeras till Sverige ska en ursprungskontroll göras. Då görs bland annat en utredning av fordonets ursprung och historik. Tidigare har Bilprovningen gjort detta men när Vägverket nu tar över så förbättras kontrollmöjligheterna.rn- Vi ser positivt på detta. Som registreringsmyndighet har Vägverket betydligt större möjligheter till informationsutbyte med andra länders myndigheter än vad vi har haft, säger Magnus Ehrenstråhle, vd för Bilprovningen.rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-04-17 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: