Protest mot franska cabotageregler

Danska åkeriorganisationen ITD har bett den internationella åkeriorganisationen IRU har ta upp de franska kraven för cabotagekörning. Något dansk...

Danska åkeriorganisationen ITD har bett den internationella åkeriorganisationen IRU har ta upp de franska kraven för cabotagekörning. Något danskarna är mycket missnöjda med.rnEnligt franska reglerna ska transportörer, som utför en cabotragekörning i Frankrike, innan varje transport, fylla i och skicka in en särskild blankett till de franska myndigheterna.rnFör att hjälpa sina medlemmar har ITD på sin hemsida den franska blanketten, och en dansk översättning, som båda kan laddas ner. De påpekar dock att det är den franska blanketten som ska skickas in innan transporten utförs och att den danska versionen bara är ett hjälpmedel.rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-04-17 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: