MÅNADENS LEDARE

Krig och dyrt bränsle – men annars är allt bra!

LEDARE
Höga elpriser, höga bränslepriser, inflation och misstroendeomröstningar i riksdagen. Krig i Ukraina och gängkriminalitet på gator och torg i Sverige. Men annars är allt bra…

Det är inte utan att man funderar på hur utvecklingen i Sverige och i världen i övrigt ser ut. I synnerhet när man har semester och därmed får fler tillfällen att reflektera och fundera i hängmattan, på campingen eller när man rensar ogräs i rabatterna.

Valet står för dörren och snart är det lastbilsmässa på Elmia. Det är en spännande sensommar och höst som väntar.

Och på tal om Elmia. Proffs kommer som vanligt att vara på plats för att bevaka såväl nyheter som hela mässan i övrigt. Kom till vår monter och tipsa oss om vad du tycker att vi borde skriva om. Eller om sådant vi inte borde skriva om?

Faktum är att det finns en del chaufförer, åkare och speditörer som sannolikt tycker att vi är riktigt trista. Inte endast utländska utan i synnerhet svenska aktörer. Det blir tydligt när vi jämfömr läsarreaktioner i sociala medier.

Om vi skriver om till exempel ett bulgariskt åkeri som ertappats med fingrarna i syltburken så är det ytterst sällan som någon läsare reagerar genom att tycka synd om åkeriet och chauffören i fråga.

Om vi däremot skriver om ett svenskt åkeri, då känns det emellanåt som vi har trampat på minerad mark. ”Varför fotograferade ni min bil utan att fråga”? Varför skriver ni om vårt åkeri bara för att vi…?” och så vidare.

Men så jobbar vi. Och det tänker vi fortsätta med.

Så du som tycker att fuskare och lagbrytare ska marknadsföras – varför då inte passa på att köpa en prenumeration till dig själv eller någon du anser borde läsa det vi skriver, inte minst för att supporta vårt arbete?
Lastbilsbranschen och fackpressen dras med ett ganska snarlikt bekymmer. Många vill ha fri frakt och gratis nyheter. Sådant får liksom inte lov att kosta.

Risken för lastbilsbranschen är att vi utarmar åkerierna inom vissa segment. Det är ett samhällskritiskt scenario vi ser och något som vi på Proffs har sett komma allt närmare i ganska många år härvidlag.

Risken för oss i tidningsbranschen är att vi får tänka om och skriva om något helt annat. Vem blir hjälpt av det (mer än möjligtvis fuskarna)?

Vi på redaktionen jobbar hårt för att lyfta de branschspecifika problemen. Kanske kan det uppfattas som ”tjatigt” att alltid läsa om otillåtna cabotage och annat fiffel, men vad är alternativet?

Du kan ju alltid strunta i att prenumerera på vår tidning och bortse från våra artiklar på nätet. Eller som annonsör – att tycka att vi skriver med allt för svarta bokstäver och därför strunta i att annonsera i Proffs.

Men handen på hjärtat, om vi slutar att skriva om problemen så är risken stor att gemene man (eller i synnerhet politiker) tror att allt har löst sig och att det inte längre finns några problem. Eller hur?

Kanske tror du att just din prenumerationsbeställning, eller annons, inte spelar någon roll? Det gör den!
Vi är så väldigt tacksamma för alla som vill hjälpa oss att hjälpa branschen.

Och handen på hjärtat – 315 kronor för 12 tidningar plus en massa branschrelaterade artiklar på nätet – är det dyrt?

Du som har tagit dig igenom den här texten så här långt och som idag inte har en betald prenumeration – beställ en nu. Du kan antingen swisha 315 kronor tillsammans med adressuppgifterna dit tidningen ska skickas till 123 597 84 24. Eller så beställer du enkelt på tidningenproffs.se/prenumerera.

Och läser du vår tidning ”på riktigt” så vet du också att vi gärna lyfter fram fina företag. Inte minst i den tryckta tidningen.

Vi ses på Elmia, som sagt!

Om artikeln

Publicerad: 2022-07-22 12:00
Kategori: Ledare
Taggar: Bränslepriser Elmia Prenumerationer Schysta villkor