Politiker – om ni menar allvar – sätt fart!

Hoppas att er sommar, så här långt, har varit bra. Och att ni haft möjlighet att njuta av ledighet och mycket nöje. Inte för att jag vill verka negativ, men snart kommer vi ju in i höstens mörker. Vad jag menar är att det då är bra att ha samlat på sig lite ?solenergi? och låtit kroppen få vila ut.

Själv har sommaren inneburit att jag faktiskt fått en hel del gjort. Vi har fått bra ordning på föreningen igen, och det kommer att bli årsmöte i september. Mötet hålls i Brännebrona, på värdshuset alldeles intill E20.
Vi ser framemot en höst fylld av goda nyheter från dem som styr vårt land och som därmed har vår bransch i sina händer. I skrivande stund planeras det för fullt inför paneldebatten i Mantorp, vi hoppas på många närvarande.

Skatta i Sverige

Jag kan inte sluta att förundras över hur våra politiker hela tiden försämrar våra åkeriers konkurrenskraft gentemot utländska åkerier. Varför ska det vara så svårt att se till vårt eget land och dess invånare. Låt de som arbetar i Sverige även betala skatt här – och se sedan till att de utländska företagen inte längre tillåts lura oss och vårt land på skattepengar och arbetstillfällen (och en massa annat som vi blir blåsta på i den kriminella verksamhetens kölvatten).
Många anser att det nu är hög tid att sätta ner foten och säga stopp. Skatter och arbetstillfällen är ju snart det enda man pratar om i politiska sammanhang. Menar man allvar med det, så för sjutton, vad väntar ni på? Börja med vår bransch, bästa riksdagsmän. Tänk på att det är val nästa år. Det går faktiskt att byta ut er – vi börjar tröttna på att ni inte vill lyssna på oss. Och jag hoppas att ni ärade kollegor, kamrater och vänner gör som jag. Ta reda på vad ”era” riksdagspolitiker vill – och kommer att göra – för att hjälpa vår hårt prövade bransch. Och glöm sedan inte bort att faktiskt gå till valurnan!

Höstöversyn

Som sagt nu kör vi snart in i höstens mörker. Det är dags att se över ekipaget så att det klarar den stundande vintern. Aj, nu gick jag kanske händelserna lite väl lång i förväg. Passa nu på att njuta till fullo av de sköna och underbara höstdagarna som väntar. Kör försiktigt och tänk på att det alltid finns någon som väntar på dig?

Om artikeln

Publicerad: 2013-08-09 06:00
Kategori: Krönika
Taggar: Arbetstillfälle Politik Skatt