Nu måste SÅ hitta en ny driftig ledare

Försommaren har inneburit en viss ljusning för vår del, men inte på långa vägar så mycket ljusare som vi vill ha den ? för att överleva. Vi får se om infrastrukturministern är med på noterna och ser till att ?anpassa? den holländska modellen så att den passar in här i Sverige och att det olagliga cabotaget ska få svårt att ?överleva?.
Vi får som sagt se om det blir någon uppsträckning eller om det bara är tomma ord. Igen, är jag benägen att lägga till.

Jag tror att anledningen till att det plötsligt börjar hända något, kan tillskrivas Cabotagestudien, som är ett berömvärt initiativ. Denna, plus allt jobb som Sveriges Åkeriföretag Skaraborg har lagt ned, har sannolikt börjat göra viss verkan.
Än en gång, tack Thomas Morell för allt det arbete du och dina kollegor i Skövde har lagt ned. Och tack på förhand för att ni inte kommer att ge upp!
Måste så klart även passa på att tacka Johan Lindström. Det är synd att han lägger av nu när det börjar hända saker. Nu när det har blivit lite ”fart” på en del av organisationens medlemmar. Tyvärr har inte alla SÅ-medlemmar vaknat. Vad det beror på, har jag väldigt svårt att förstå. Ibland funderar jag i konspiratoriska tankar, om myndigheterna på något sätt har ”hjärntvättat” en del av branschens företrädare – eller vad?
Nu har ni en stor kostym att fylla. Se till att få en driftig ledare efter Johan, i annat fall är det ute med SÅ som ett enat förbund. Det krävs en stark ledare som är både lyhörd och kunnig.
Själv kommer jag att sakna de diskussioner och pratstunder som jag haft med dig, Johan. Vad du än ska göra i framtiden, önskar jag dig lycka till!

Öppna dörrar

Kära vänner, ni fick inte träffa mig på de tre lastbilsträffarna i Örebro, Stockholm och Strängnäs. Anledningen är att jag har känt mig totalt ”utblåst”, plus att det har hänt en del på det privata planet. Jag kommer att samla nya krafter för att göra en ”nystart” – och den sker i Anderstorp. Så där hoppas jag att jag kommer att träffa många av er.
Vi har haft en del tekniska problem med vårt medlemsregister i TIA. De medlemmar som inte har fått något inbetalningskort för år 2013, kommer att få det inom en snar framtid. Och vi har bestämt att det då endast blir halva årskostnaden, alltså 125 kr. Jag ber så mycket om ursäkt för det inträffade och hoppas att ingen har tappat sugen, utan väljer att hänga med oss in i framtiden som medlemmar. För jag lovar att vi kommer igen med nya krafter. TIA behövs, oavsett vad än vissa tycker. Vi är den enda opolitiska och oberoende organisationen i branschen. Vi har åstadkommit en hel del positiva förändringar och ska åstadkomma ännu fler – var så säkra.
De som vill, får gärna samarbeta med oss. Vår dörr står öppen för alla. Vårt motto är fortfarande ”En för alla, alla för en” och vi vill återigen att yrkesföraren ska ses som ”vägens riddare”. Och vi är en viktig kugge i samhällsmaskineriet, för tänk – utan oss, stannar Sverige!
Med dessa ord avslutar jag den här månadskrönikan. Tänk på att det alltid finns någon som väntar på dig, så kör lugnt. Vi hörs snart igen?

Om artikeln

Publicerad: 2013-06-28 06:00
Kategori: Krönika
Taggar: Cabotage örebro strängnäs