DEBATTARTIKEL

Morell (SD): ”Med en fortsatt S-regering lurar katastrofen runt hörnet”

Elpriser och bränslepriser rusar i höjden och som en direkt följd av det ökar inflationen till historiska nivåer samtidigt som räntorna drar iväg uppåt.
Regeringen skyller situationen på Putin, men sanningen är den att Socialdemokraterna skapat situationen helt på egen hand tillsammans med sina samarbetspartier.

Visst, kriget påverkar prisbilden, men Europas högsta reduktionsplikt och nedlagda kärnkraftverk är egenproducerade beslut, vilka inte kan skyllas på någon annan.

Regeringen tillsammans med sina vänsterkamrater (Mp, C och V) har försatt Sverige i ett ytterst allvarligt läge.

Befolkningen dignar under den kostnadsbörda som prishöjningarna på snart allt innebär. Vad vinter kommer att medföra för elpriset, ja det vågar jag knappt gissa. Redan nu stoppar industrier sin produktion på grund av höga elpriser, bagerier likaså och då är vi bara i september månad. Vad händer när temperaturen ligger runt 10 minusgrader eller kallare? Miljöpartiets lösning är att bojkotta alla industrier som påtalar problemet. Jag tar mig för pannan.

Regeringen och dess stödpartier saknar idéer för hur situationen ska lösas och under tiden fruktar både privatpersoner och företag för sin ekonomi.

Risken är att många kommer på obestånd under vintern. Katastrofen lurar bokstavligt talat runt hörnet!
Samtidigt som oskyldiga kvinnor och barn blir beskjutna på öppen gata, åkerier och privatpersoner riskerar att gå i konkurs på grund av energikrisen, fokuserar media på Socialdemokraternas smutskastningskampanjer av Sverigedemokraterna. Något som i högsta grad bidrar till att urholka vår gemensamma demokrati.

Om vi nu försöker se bortom all smutskastning och skitsnack i valrörelsen, vad vill vi Sverigedemokrater göra? Vårt svar på den uppkomna situationen är att sänka reduktionsplikten omedelbart. En översyn av bränsleskatter och sänka dem så mycket det går, priset på drivmedel måste ner. Sänkt skatt på el samt skapa en stabil, effektiv och planerbar energiförsörjning. Kärnkraften måste därför byggas ut snarast.

Nästa söndag har du som medborgare möjligheten att rösta bort den mest destruktiva regering Sverige någonsin haft, missa inte den chansen. Vi kommer att lägga allt fokus på att sänka priset på el och drivmedel.

Människor skall inte riskera att behöva gå från hus och hem på grund av en handlingsförlamad, Socialdemokratisk regering.

Thomas Morell, riksdagsledamot
Sverigedemokraterna

Om artikeln

Publicerad: 2022-09-02 15:00
Kategori: Debatt
Taggar: Energipriser Reduktionsplikt Thomas Morell