INSÄNDARE

”Utredningsgruppen får inte bestå av expertis som sitter i någons knä!”

Läste nyss om minister Tomas Eneroths uttalande om hur man ska komma tillrätta med de olagliga transporterna. Ett välkommet uppvaknande och jag tänker inte sälla mig till kören som skriker om att det är för sent. Visst är det sent, men bättre det än aldrig.

Jag har väl aldrig varit särskilt politiskt intresserad. Däremot har jag ofta lyssnat lite extra när politiker har nämnt orden lastbil, trafikpolis, cabotage och andra branschspecifika ord. I synnerhet om de har nämnts i samma mening.

Jo jag är faktiskt en smula förhoppningsfull inför vad utredningen ska komma fram till. ”Alldeles för långdragen utredning” skriver man på Facebook. Jo men bättre att det blir bra än att det går snabbt.

Om jag får drista mig till att komma med en rekommendation inför den stundande utredningen så är det att man investerar i erfarenhet i sammansättningen av gruppen. Rätt erfarenhet. Inte färgad erfarenhet som går andras ärenden.

Gelins KGK


Mina farhågor ligger i
att man knyter till sig ”expertis” som sedan lång tid tillbaka sitter i industrins knä. Eller rentav i polisledningens knä, eller i ett lastbilsfientligt politiskt partis knä för den delen.

Snälla Eneroth, arbeta för att skapa en utredningsgrupp som består av vakna personer med näsa för vad som är rätt och vad som är fel. Inga speditörsjurister som springer giriga transportförmedlares ärenden. Inga polischefer som inte ser trafikpolisen som viktig. Inga företrädare för åkeriorganisationer som inte vågar säga varken bu eller bä. Och helst inga miljöpartister.

Det måste vara pålästa och omvärldsorienterat folk som har båda fötterna på jorden och som förstår värdet av en väl fungerande logistikverksamhet. Som begriper hur det är att driva företag och som ser konkurrenshämmande fallgropar i vår del av samhället.

Varje land måste ha en inhemsk transportmarknad som fungerar. Min lastbil vill jag kunna lämna över till mina barn samtidigt som dom förstår att den bilen faktiskt går att leva av.

Lämna inte walk over till de kriminella som tjänar multum på ohederliga transporter. Kriminalitet som göder annan olaglig verksamhet i from av smuggling av vapen, narkotika, alkohol och människor. Jag är tveksam till att ni får fler chanser. Branschen har verkligen tröttnat på er politiker!

Tack för ordet!
Peder O, åkare

Gelins KGK

Om artikeln

Publicerad: 2019-08-27 15:21
Kategori: Insändare
Taggar: Åkeribranschen Politik Schysta villkor Socialdemokraterna Tomas Eneroth Utredning Vägtrafikkontroll