DEBATTARTIKEL
Thomas Morell, SD.Fotograf: Göran Rosengren, arkiv

Slutreplik av Thomas Morell:

Alla är välkomna i kampen mot de kriminella – även Pia Nilsson

Pia Nilsson lägger mer tid och intresse kring vilka sverigedemokraterna skall samarbeta med efter valet. För att stilla nyfikenheten en smula, kan jag meddela att alla som ställer upp på arbetet att begränsa de kriminellas framfart i vårt samhälle är välkomna i den kampen, även Pia Nilsson.

Man kan dra två slutsatser från Pia Nilssons senaste inlägg men också göra en reflektion.

Men först – nej Pia Nilsson, jag säger inte nej till kraftfulla verktyg till polisen, men jag säger nej till ett system som ytterligare belastar den seriösa åkerinäringen utan att begränsa fusket, där har du skillnaden! Att enbart införa ytterligare skatter skulle vara ett sätt att skydda det seriösa företagande, ja, man måste vara socialdemokrat för att få ihop den ekvationen.

För att återgå till de två slutsatser jag inledde med, så kan jag konstatera att Pia Nilsson inte med en bokstav berör en upprustning av vägkontrollerna. En väl fungerande kontroll på väg är nämligen en förutsättning för hela idén med vägslitageavgift. Den andra slutsatsen är att Pia Nilsson undviker att föra en diskussion om vilket system man tänker använda.

Mellan raderna låter hon oss förstå att den nya färdskrivaren skall bli instrumentet att taxera ut vägslitageavgiften. Den nya färdskrivaren får en GPS-funktion installerad och jag vet att det förs diskussioner att tvinga in den här färdskrivaren i samtliga fordon.

Pia Nilsson och socialdemokraternas förslag om vägslitageavgift vilar alltså på ett system som är ett av det enklaste att manipulera. Jag har sagt det förr, och jag säger det igen, det har aldrig tidigare varit så enkelt att fuska som det är nu!

Kombinerat med en ytterst begränsad förmåga att kontrollera fordon på väg ges alltså de som önskar att fuska ytterligare marknadsfördelar. De som förlorar på hela idén om vägslitageavgift är de åkerier som seriöst bedriver sitt företagande.

Att släppa in en vägslitageavgift utan att samtidigt rusta upp vägkontrollerna innebär enbart en ytterligare belastning för de seriösa åkeriföretagen.

Till sist den reflektion jag nämnde i början: Redan innan valrörelsen har börjat på allvar kastar Pia Nilsson in handduken och börjar prata om olika alternativ kring statsministerkandidater. Kan man tolka det på annat sätt än att socialdemokraterna ger upp innan matchen börjar?

När det gäller förhandlingar i EU så kanske Pia Nilsson skall läsa på innan hon drar allt för snabba slutsatser. Den ledamot som har gjort stora insatser för den seriösa åkerinäringen är sverigedemokraten Peter Lundgren. Tillsammans med nyss framlidne socialdemokraten Jens Nilsson har de arbetat sida vid sida i frågan om ändrade regler kring cabotage.

Märkligt att Pia Nilsson som ledamot i trafikutskottet inte har bättre insyn i det faktiska arbetet i EU! 

Thomas Morell
Riksdagskandidat för sverigedemokraterna

Om artikeln

Publicerad: 2018-03-27 15:36
Kategori: Debatt
Taggar: Debatt Politik Replik Socialdemokraterna Sverigedemokraterna