INSÄNDARE

Transportstyrelsens hembesök påminner om dåtida husförhör

Insändarskribenten Bengt Södersten ventilerar sina åsikter om några artiklar som vi publicerade i årets januarinummer. Bland annat jämför han Transportstyrelsen med prästers hembesök i forna dagar, då "pigor och drängar låg sömnlösa flera nätter i förväg".

Tack Proffs för att ni tar upp åkerinäringens problem. Åkerierna är mycket mer än motivlacker och lull-lull.

Beträffande Scania/Lots engagemang i åkeribranschen så är det ett rejält fattigdomsbevis för svensk åkerinäring, när lastbilstillverkarna lägger sig i transporterna, även om vd:n Lewerth säger att de inte är några ”procentare”. Jag tvivlar starkt på att Lots lägger sig i branschen av rent ideella skäl.

Beträffande Sjölunds Transports böter till Transportstyrelsen, så är det ett fruktansvärt angrepp på seriöst arbetande yrkesmän, med fruktansvärda böter för petitesser.

Nu har åkarna fått betala i förskott för Transportstyrelsens hembesök på åkerierna. Det påminner om för över hundra år sedan när prästen åkte ut i byarna och höll husförhör, och pigor och drängar låg sömnlösa flera nätter i förväg för om de inte skulle kunna svara på prästens frågor.

Beträffande Sjölunds böter så är det samma Transportstyrelse vars högsta tjänstemän lämnat ut hemliga uppgifter till främmande makt. De fick ”sparken”, men fick säkert istället andra välbetalda jobb. Inga 36 000:- i böter där heller.

Beträffande chaufförsbristen så är det inte förvånande att det är svårt att få chaufförer, när det blir dryga böter för den minsta småsak. Ingen annan yrkesgrupp är så hårt påpassade med böter som chaufförerna.

Bengt Södersten, Kolsva

Om artikeln

Publicerad: 2018-02-02 14:28
Kategori: Insändare
Taggar: Husförhör Insändare LOTS Scania Transportstyrelsen