DEBATTARTIKEL

Branschens främsta fråga: – Vart är vi på väg?

I statstelevisionen sänds på fredagskvällarna en frågesport där programledarna ställer den inledande frågan ? vart är vi på väg?
Det är inte enkom fredagskvällarna som liknar en frågesport, tyvärr! Hela samhällsstrukturen är ju bokstavligt talat på väg att rämna och våra politiker tycks fjärma sig allt mer från verkligheten. Man kan med rätta ställa sig frågan ? vart är Sverige på väg?

Ur nyhetsflödet den senaste tiden kan dessa exempel tydliggöra ”sjukdomstillståndet” i landet Sverige.

Akutsjukhusen larmar om allvarligt sjuka patienter som vårdas i korridorer. Skolan missar sin huvudsakliga uppgift, nämligen att förbereda våra barn och ungdomar inför fortsatta studier eller det kommande vuxenlivet. Av försvarsmakten återstår bara en spillra och det i en tid när oroligheter i vår omvärld ökar.

Skjutningar på öppen gata är inte längre ett undantag, utan har blivit ett vardagligt inslag.

Malmö kan liknas vid ett laglöst land där kriminella tagit över samhället.

Polisen löser allt färre brott och vad värre är, poliser lämnar yrket i en takt vi aldrig tidigare skådat.

Den enda myndighet som tycks fungera är Transportstyrelsen, eller ja fungera, det var väl en klar överdrift.

Läste i denna eminenta tidning, att Transportstyrelsen tar ut en högre sanktionsavgift för misstag i hanteringen av en färdskrivare, än om en åkare manipulerar sin färdskrivare.

Nu måste någon högt utbildad förståsigpåare förklara för en enkel åkare – hur går det till?

Hur tänker Transportstyrelsen när misstag skall straffas hårdare än ett medvetet fusk?

Är det verkligen fullständigt omöjligt för Transporstyrelsen att tänka klart?

Hela samhället hanteras av ett gäng klåpare och resultatet av deras arbetsinsatser är skrämmande. Som samhällsmedborgare får man uppfattningen att våra politiker har gett upp inför utmaningarna att stävja brottsligheten.

Istället sitter våra högt betalda politiker och skottar sand fram och tillbaka i sandlådan och diskuterar vem som pratat med vem i riksdagen.

Väljarna har i ett demokratiskt val fördelat mandaten på de 349 riksdagsplatserna, acceptera det!

En stor del av riksdagsledamöterna ägnar sin tid åt rena dagisfasoner – väx upp och ta ansvar för det uppdrag ni fått. Ni är förtroendevalda och det innebär att ni har fått ett uppdrag av väljarna att förvalta landet väl.

Det innebär att ni måste vidta åtgärder för att skydda landet från yttre och inre faror. Ni har också i uppdrag att tillse att myndighetsutövningen i landet fungerar väl.

Här har ni uppenbarligen släppt iväg Transportstyrelsen allt för långt utan kontroll! Det kan omöjligt vara rätt att vanligt hederligt folk som betalar skatt och bidrar till samhällets väl och ve, skall straffas hårdare än en som medvetet fuskar. Misstag kan vi alla göra och det skall inte straffas värre än en brottslig handling.

Gör om och gör rätt!

Åkare Åkesson
Åkarstad

Om artikeln

Publicerad: 2017-02-16 16:07
Kategori: Debatt
Taggar: Politik Samhällsfrågor Transportstyrelsen