DEBATTARTIKEL
Artikelförfattaren passar på att dela ut en rad snytingar till det politiska etablissemanget. Bland annat funderar han på om någon politiker överhuvudtaget är kapabel att bedöma vilka jobb som är ?enkla? och vilka som är ?kvalificerade?.

Politikernas senaste fluga – enkla jobb!

Så har då den årliga tillställningen, Almedalsveckan avslutats, och som vanligt var det mycket snack och lite verkstad. Som åskådare kunde man luta sig tillbaka och beskåda medias försök att få till lite debatt, för i sanningens namn var det i övrigt ganska urlakat.
Det mantra som ständigt upprepades och som fick mig att reagera var - skapa enkla jobb! 

Jaha, vadå enkla jobb? Här ställer sig den ena politiska broilern efter den andra och nedvärderar de jobb som utförs av många människor i vårt land.

Vem är det som skall avgöra om ett jobb är enkelt? Det finns en rad olika jobb som kan vara nog så kvalificerade, men de kräver inte någon högre akademisk utbildning – är den som utför detta jobb mindre värd då?

Nu måste väl ”kopplingen rasat” ordentligt för våra politiker! Jag blir riktigt irriterad på människor som står och vräker ur sig så billiga poäng, på bekostnad av människor som utför en stor del av de arbetsuppgifter som landets väl och ve vilar på!

Som gammal chaufför och åkare har jag matats med liknande uppfattningar ända sedan jag var grabb. ”Får du inget annat jobb, kan du i alla fall bli chaufför”! Det är få av de politiska uppkomlingarna som över huvud taget vet vad ett arbete innebär och vad som är kvalificerade arbetsuppgifter eller ”enkla” arbetsuppgifter!

I media kan vi läsa om polisens sänkta begåvningskrav vid sina intagningar – är det månne där som våra politiker skall lösa ekvationen med enkla jobb?

Inom åkerinäringen kan vi inte ta emot några med lägre begåvning numera, ty här har vi krav på YKB! (YrkesKompetensBevis)

En annan yrkesgrupp som inte torde kräva någon högre begåvning är politiker, så även där borde det gå att skapa massor av enkla jobb.

De enkla jobben platsar nog trots allt bäst hos våra politiker för där lyser enbart några få klara stjärnor på en annars mörk himmel!

Det är ju bara att se hur korttänkta våra politiker är i debatten. De vill skapa enkla jobb, vilket är detsamma som låglönejobb för människor som inte värderas särskilt högt.

Men – även dessa människor äger rätt att rösta, och ni politiker förväntar er att de röstar på ert parti som just nedvärderat dessa människors arbetsinsatser! Hur tänkte ni där?
Tala om magplask!

Lika galet är det när de så kallat etablerade partierna vräker ut sin galla över Sverigedemokraterna. Kära politiker, vad ni än tycker, har Sverigedemokraterna runt 20 procent av valmanskåren bakom sig. Är det någon som på fullaste allvar tror att de väljare som just blivit idiotförklarade lägger sin röst på något av de så kallat etablerade partierna?

Är det inte bättre att ni talar om vad ni själva vill göra och inte ständigt tala om vad de andra gör för fel. Så länge våra politiker inte ändrar den strategin står landet och stampar oavsett det finns ”enkla jobb” eller inte!

Åkare Åkesson Åkarstad

Om artikeln

Publicerad: 2016-07-29 15:50
Kategori: Debatt
Taggar: Enkla jobb Politik Yrkeskompetens