DEBATTARTIKEL

Har Jesus tagit anställning hos Transportstyrelsen?

Man kan inte annat än förundras över den samhällsutveckling vi har sett de senaste åren. Är det verkligen ingen som ser att vårt land, och för all del även EU, faller ihop inifrån. Varför är det så sagolikt svårt att ingripa mot kriminell verksamhet?
Hur har våra politiker tänkt att vårt välfärdssystem skall fungera om den svarta ekonomin tillåts öka? Utvecklingen är, åtminstone för oss vanliga medborgare, både häpnadsväckande och skrämmande! Låt oss betrakta de senaste dagarnas händelser:

Storbanker hjälper samhällets toppskikt att undkomma skatter. Politiker och höga tjänstemän utarmar polisen på ett sätt vi aldrig tidigare skådat.

Den organisatoriska röran i polisorganisationen och polisers flykt från detta kaos, ger kriminella möjligheten att leva tämligen ostört i det här landet.

Rattfyllerister tillåts framföra tunga fordon utan att samhället tycker det är särskilt allvarligt.

På våra sjukhus arbetar människor som fuskat sig till läkarlegitimationer och de har egentligen inte ens den formella rätten att sätta plåster, men de utger sig för att vara läkare.

Man kan med rätta prata om systemkollaps i det svenska samhället!

Den enda myndigheten som arbetar febrilt med att upprätthålla statistiken till våra politiker är Transportstyrelsen. Där delar man ut sanktionsavgifter åt höger och vänster utan att den som drabbas ens har en möjlighet att få en rimlig rättslig bedömning.

Säger systemet att det är fel, så är det fel och därmed skall sanktionsavgifter utdömas. På så vis kan statistiken upprätthållas och man kan förse politiker i Sveriges riksdag och överheten i EU med siffror som uppfyller de uppställda målen.

Att det är fråga om verkliga överträdelser saknar betydelse, det viktiga är att de statistiska målen uppfylls! Rättssäkerheten har sedan länge hamnat på undantag i svenska myndigheters hantering av medborgarna.

Transportstyrelsens kontroller är till och med så finurliga att alla tänkbara småfel växlas upp till allvarliga överträdelser.

Därmed kan Transportstyrelsen med statistik motivera sin existens som kontrollerande myndighet.

Det hela påminner faktiskt om Jesus förmåga att göra vin av vatten!

Vilken lycka för svenska myndigheter och beslutsfattare att få denna gudagåva till sin hjälp och därmed kunna förse de törstande statistikerna med färska siffror.

Det må vara att det är ett luftslott som levereras men det blundar våra beslutsfattare för, det gäller ju att visa upp lite resultat.

Transportstyrelsens kontrollverksamhet skall vara självfinansierad och därmed måste myndigheten få in kulor till sin egen verksamhet – då gäller det att göra vin av vatten annars är det minus på kontot!

Åkare Åkesson, Åkarstad

Om artikeln

Publicerad: 2016-04-13 13:06
Kategori: Debatt
Taggar: Kontrollverksamhet Trafikpolisen Transportstyrelsen