DEBATTARTIKEL

Politiker och tjänstemän = The Muppet show

Åkare Åkesson sitter på sin kammare och tittar ut över det samhälle som uppenbarligen saknar all form av styrning!

Varje gång jag ser politiska företrädare eller höga tjänstemän på TV får jag känslan av den populära TV-serien, The Muppet Show från 70-talet.
Vilka som innehar de olika karaktärerna är upp till betraktaren att avgöra.

Senast i raden av tafatta bortförklaringar var när Uppdrag Granskning sändes i veckan.

Precis samma elände inom sjukvården som i åkerinäringen. Ruffel och båg med falska handlingar, falska läkarlegitimationer och falska sjuksköterskelegitimationer.

Inom åkerinäringen utförs en rad transporter, främst med utländska fordon och förare, där körkort är förfalskade. En del fordon är falskskyltade och saknar dessutom trafiktillstånd.

Likheterna är slående mellan åkerinäringen och sjukvården där falska handlingar låter personer utan tillräcklig kompetens utföra kvalificerade arbetsuppgifter.

Hur kan detta få fortgå år ut och år in? Varför är myndigheterna så handfallna?

Det handlar ju om människors säkerhet, oavsett om det är på vägen eller inom sjukvården!

Dessutom upptar ju en icke behörig en arbetsuppgift som en behörig rimligen skall inneha. Det uppstår en lätt komisk situation då den med rätt kunskap och utbildning blir arbetslös på grund av att en obehörig upptar tjänsten!

Våra politiska företrädare och ansvariga myndigheter är lika tafatta oavsett det gäller åkerinäringen eller sjukvården! Har verkligen inkompetens blivit ett absolut krav för att inneha höga poster i samhället?

Man kan inte bli annat än förbannad när man ser dessa människor som har det yttersta ansvaret för samhällets funktioner stirra rakt fram och staka sig på den enklaste av frågor.

Vart har kompetens och förmåga att ta ansvar för det arbete man innehar tagit vägen?

Mupparna har lämnat TV-rutan och ?

Åkare Åkesson
Åkarstad

Om artikeln

Publicerad: 2016-03-24 16:03
Kategori: Debatt
Taggar: Debatt Politik The Muppet Show