DEBATTARTIKEL

Sverige – en europeisk pellejöns med dumstrut

Sverige placerar sig återigen på prispallen när det gäller idiotiska beslut!
Nu måste någon med bättre förstånd än mig, komma med en rimlig förklaring till det som händer!

Jag är en enkel åkare som under hela mitt yrkesverksamma liv har levt i uppfattningen att man skall ha ett körkort. När domstolen i Sundsvall friade den förare som körde med falskt körkort, gav man samtidigt beskedet till landets förare, att körkort är inget man förväntas inneha. Möjligen är jag inte smart nog att förstå poängen, men då får någon lov att berätta för mig vad det är jag missar.

Är det ingen som ser hur vansinnigt man hanterar sina medborgare, skattebetalare och företagare i det här landet?
Utländska aktörer behöver inte kalkylera med kostnader för trängselskatt, eurovinjett, böter, fartkameror, ykb, adr-intyg eller ens ett körkort. De har ju frikort i nära nog alla fall, där svenska åkerier och förare ständigt kontrolleras.

Svenska åkerier och förare kan inte rycka på axlarna när myndigheterna hotar med böter eller avgifter, det är bara att betala. Likadant med allehanda skatter, svenska medborgare pungslås in till sista kronan, medan den utländske bara behöver rycka på axlarna så backar myndigheterna undan och ber om ursäkt för att de störde.

Domen i Sundsvall sätter ett obarmhärtigt starkt ljus på den totala inkompetens som råder i det här landet. Poliser stoppar fordon och rapporterar när de upptäcker ett fel. Allt väl så långt och ingen skugga över polismannen, men vad händer sedan?

Det stora samtalsämnet just nu är det som sker inom åkerinäringen och hur märkligt våra myndigheter hanterar uppenbara brott, eller rättare sagt hur de på snabbast möjliga sätt skall bli av med ärendet ner i det runda arkivet. Ja, med viss reservation naturligtvis, det gäller inte de som arbetar och betalar skatt i det här landet, för de skall minsann göra rätt för sig – man tar sig för pannan!

Sverige framstår som den europeiska pellejönsen med dumstruten på huvudet!
Ni som är lite äldre, precis som jag, kommer säkert ihåg alla de norgehistorier som drogs om vårt grannland. Många skrattade och tyckte att norrmännen var lite hm, hm.

Den typen av historier drar säkert övriga Europa om Sverige just nu, något vi också gör oss förtjänta av.

Men Norge har visat att de agerar mot osund konkurrens och kriminalitet, genom att ställa krav på de som kör på deras vägnät. Är det fel kostar det pengar och bilen blir stående på plats.
Prova och kör till Norge utan körkort – det lär bli fotvandring tillbaka och sätta dumstruten på huvudet!

Åkare Åkesson Åkarstad

Om artikeln

Publicerad: 2014-11-21 12:25
Kategori: Debatt
Taggar: Dumstrut Falska körkort Rättsfall