DEBATTARTIKEL
Bilen på bilden har inget med artikeln att göra.Fotograf: Göran Rosengren

Snälla facket – vi är inga rasister

Tidningen Transportarbetaren lyckades stänga ner den danska motsvarigheten till vårat "här stannar Sverige". Detta genom att "avslöja" att den danske gruppens grundare är en rasist.
Jag uppfattar det som att detta är fackets sätt att ge uttryck för en besvikelse att inte själv ha lyckats skapa sammanhållning och jävlar anamma i en sakfråga. Och jag tycker synd om fackets medlemmar, att de nu har fått en rejäl kil inslagen i det viktiga arbetet mot en schysstare bransch.

Ser på Transports hemsida att deras ansvarige utgivare Jan Lindkvist försvarar artikeln. Genom försvarstalet avslöjar ansvarige utgivaren sin okunskap om den svenska aktionen genom att ställa frågan om dess syfte.
Hallå, har han sovit sig igenom den senaste veckan eller? Allt går ju att läsa i gruppbeskrivningen på Facebook. Eller som andra har gjort, genom att ringa till Kullgrens åkeri.

Kortfattat: Vad han har missat är att denna aktionen inte har för avsikt att kasta ut makedonier ur Sverige. Vi vill bara att de makedonier som kommer hit ska följa svenska lagar och regler. Och det gäller alla nationaliteter. Svårare är det ju inte, Jan Lindkvist!
Snälla facket – vi är inga rasister!

Vad jag förstår så har fackbossen Lars Lindgren sagt att facket är med på ”vår bana”. Frågan är då varför deras tidning vill splittra både sin egen uttryckta uppfattning och den gemenskap som blivit följden av det fina initiativet med ”här stannar Sverige”?
Jag förstår ingenting!

Jag hoppas att alla, både fackligt anslutna medlemmar och alla som inte är anslutna, har förmågan att bortse från Transportarbetarens tyckanden. Läs till exempel Proffs istället. Dom tycks ju i alla fall ha förstått vad det här handlar om. Måste absolut berömma tidningen för stödet dom ger oss yrkesförare och åkeriägare. Hela branschen alltså!

Facket må ha sina (outgrundliga) skäl att just nu komma med sitt ”avslöjande”. Men jag förstår som sagt inte vad man vill vinna. Kanske tycker dom att vi i branschen har det tillräckligt bra som vi har det?
Jag vill uppmana er alla att inte låta er splittras. Stå på er. Tillsammans är vi starka!

/Fackligt ansluten (än så länge)

Om artikeln

Publicerad: 2014-11-28 13:27
Kategori: Debatt
Taggar: Danmark Här stannar Sverige Her stopper Danmark Transportarbetareförbundet