It

Listar alla artiklar taggade med: It

Trafikverket har utrett skånska E6

Trafikverkets åtgärdsvalsstudie belyser åtgärder för att minska störningar och stopp samt öka restidernas förutsägbarhet. Inte minst på den stora pulsådern E6 genom Skåne. De vill även utreda ett utökat omkörningsförbud för lastbilar mellan Helsingborg och Trelleborg.

Daf

Molntjänst underlättar administration av färdskrivardata

Mjukvaruföretaget IDHA Sweden AB och Volvo Lastvagnar har tagit fram en ny teknisk lösning för sina kunder som innebär att man automatiskt kan kopiera och överföra förarkorts- och färdskrivardata från lastbilar till det webbaserade analyssystemet idha?Online.

Okq8

Nya appar från Stoneridge

Hjälper föraren att vara laglydig

Stoneridge har tagit fram två gratisappar till Android smartphones som ger föraren möjlighet att dra nytta av den så kallde ?Duo?-teknologin och även kopiera färdskrivaren trådlöst.

Hultsteins

Förarstöd i mobil-app från NTF

Rätt fart räddar liv och plånbok i trafiken

2011 blev ett dystert år i trafiken och semestertrafiken var som alltid extra olycksdrabbad. Redan under 2012 års första fem månader har 101 personer omkommit och ytterligare 1144 skadats svårt.

Yara

Appen som hjälper dig att hålla godset kallt

Kylkedjan får aldrig brytas aldrig. Och för att undvika det, har Carrier Transicold Europe tagit fram en ny app för iPhone och Android smarttelefoner. Appen kan lokalisera och kontakta det närmaste servicecentret i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) för att hjälpa till att skydda kylkedjan för temperaturkänsliga produkter.

Aspök

Volvos fordonsspecifika handböcker kan hämtas på nätet

Varje Volvolastbil har sin egen unika förarhandbok vars innehåll är individuellt anpassat för att matcha lastbilens specifikation. Nu är det också möjligt att ladda ner förarhandboken gratis via Internet.

Nokian

Snart behöver du inte trotsa SMS-förbudet

Forskning visar att handsfree vid bilkörning inte är ett dugg säkrare än att hålla mobilen i handen. En hel del forskning visar dessutom att förbud mot sms:ande bakom ratten och tvång om att använda handsfree vid samtal i bilen inte alls fungerar. Ett nytt forskningsprojekt vid KTH ska därför hitta helt andra vägar att öka trafiksäkerheten.
Forskningsprojektet, som går under namnet GetHomeSafe och är finansierat av EU, har en budget på 30 miljoner kronor.

Okq8

Yrkestrafiken.se flyttar till Transportstyrelsen och Trafikverket

Den 23 februari 2012 flyttas allt material från webbplatsen Yrkestrafiken.se till Transportstyrelsens och Trafikverkets webbplatser. Yrkestrafiken.se kommer dock att finnas kvar, som en hänvisningssida, under hela 2012.

VBG onspot

Stickpropp från HBA laddar dubbelt

Hos HBA Fordonsteknik AB har man insett att lastbilshytterna i snabb takt fylls med diverse elektroniska prylar. Inte endast sådana som har med själva jobbet att göra, utan även med apparater som ofta är till för det höga nöjets skull, till exempel egna datorer, iPads, iPods och andra "i"-grejor.

Yara

Goodyear Dunlop öppnar sajt för bättre åkeriekonomi

I dag lanserar Goodyear Dunlop en webbplats med information om hur man som åkeriägare kan sänka sina kostnader och minska sin miljöpåverkan.
Enligt en undersökning med mer än 400 åkerichefer säger nästan en tredjedel (28 procent) att brist på information hindrar dem från att göra större bränslebesparingar.

Aspök