Volontärarbete

Listar alla artiklar taggade med: Volontärarbete

Förra veckan levererade Furåsen Maskin AB tre fordon till Ukraina. På bilden ser vi Azovbataljonen i Druzhvika. Alen Stefanac näst längst till höger. Foto: Privat.

”Klart att lastbilen ska till Ukraina”

Ukrainas trupper behöver fordon både för transporter av krigsmateriel och personal, men även för att flytta döda kroppar. Alen Stefanac har som volontär engagerat sig i just detta och när frågan kommer upp om någon har en tung lastbil att skänka eller sälja för en billig peng, visar det sig att den finns i Jönköping. Åkaren och ägaren Johan Kullgren lägger upp ett inlägg på Truckers Paradise om projektet och gensvaret är fantastiskt. ”Klart att lastbilen ska till Ukraina!”
MÅNADENS LEDARE
Fordon och personer på bilden har inget med ledartexten att göra. Foto: Göran Rosengren, arkiv

Fusk, okunskap eller slarv bakom de otillåtna cabotagen?

Vissa artiklar berör med än andra. Coronaeländet har i månader prövat samhället och har i huvudsak inneburit idel tråkiga rubriker. Men så plötsligt händer det – en chaufför poppar upp och vänder upp och ned på tillvaron. I positiv mening. Inte för att han råkar ha ett av de absolut viktigaste jobben utan för att han är just den fina människa som han är och som genom sitt sätt att leva och vara gör skillnad för så oerhört många människor…